Donuts

Opskrift

10    stk.



smør    35 gram.

mælk              2 dl.

gær          13 gram.

sukker      65 gram.

salt                ½ tsk.

æg                    1 stk.

hvedemel   400 gram.

fritureolie       500 ml.

flormelis       60 gram.

vand                  1 spsk.  


køkkenredskaber



gryde           KØB HER

vægt             KØB HER

termometer KØB HER

donut makerKØB HER





1.    Smelt smørret i en gryde, tag derefter gryden af varmen og tilsæt mælken.


2.    Hæld blandingen i en skål og kom gæren heri. Tilsæt sukker, salt,
æg og mel, bland det godt sammen, stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.


3.    Rul dejen ud til den er cirka 1 cm tyk, del derefter dejen i 10
cirkler og læg dem til hævning i cirka ½ time.


4.    Opvarm olien til cirka 180 celsius.


5.    Kog 2-3 donuts af gangen cirka 1-2 minutter på hver side.


6.    Rør flormelis og vand til en tyk glasur, dyp donutsne i glasuren.



Tip
Du kan også bruge Donut Maker husk dog at bruge rigeligt med fedstof. Man kan
også pynte med krymmel eller sukker i steden for glasur

SE HER