Flødeboller

Flødeboller

12    stk.



rå marcipan   125 gram.

æggehvider          1½dl.

sukker             275gram.

glukosesirup   125 gram.

vand                     3/4 dl.

vaniljepasta          ½ tsk.

mørk chokolade  30 gram.




køkkenredskaber



el-pisker                  KØB HER

sukkertermometerKØB HER

vægt                         KØB HER

sprøjtepose             KØB HER





1.    Rul marcipanen ud og skær 12 cirkler ud (ca 5 cm i diameter).


2.    Læg marcipanbundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem
til de begynder at blive gyldenbrune, lad dem der efter køle af.


3.    Pisk æggehvider og sukker sammen med en el pisker/røremaskine.


4.    Bring sukker, glukosesirup,vand og vaniljepasta i kog. Mål temperaturen
med et sukkertermometer, temperaturen skal være 117 celsius.


5.    Hæld sukkermassen i æggehviderne under konstant piskning ved
høj hastighed. Pisk i 5-7 minutter til skummet er fast.


6.    Fyld skummet i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på
marcipanbundene, lad toppene stå i cirka 1 time ved stuetemperatur.


7.    Kom 300 gram finthakket chokolade i en skål og smelt
den over et vandbad under omrøring, brug et termometer, stop når chokoladen har en temperatur på 45-50 celsius.


8.    Tag skålen med den smeltede chokolade op af vandbadet og bland den resterende
chokolade i lidt ad gangen indtil chokoladen får en temperatur på cirka 32-33 celsius.


9.    Dyp en flødebolle
ad gangen i chokoladen, og vend den hurtigt rundt og put pynt på (f.eks kokos krymmel).



Tip

Du kan i stedet for marcipanbunde bruge kiks. Du kan pynte med f.eks kokos
krymmel eller finthakket nødder