Vafler

Opskrift



5 stk.

æggeblomme     2 stk.

sukker                1 ss.

salt                   1/4 ml.

kærnemælk     2½ dl.

mel                    2½ dl.

natron                  1 ts.

margarine      75 gram.

æggehvider        2 stk.








køkkenredskaber



el-pisker                  KØB HER

gryde                       KØB HER

vægt                         KØB HER

vaffeljern                 KØB HER




1.    Pisk æggeblommerne med sukker og salt og pisk kærnemælken deri.


2.    Kom mel og natron i og rør det godt sammen.


3.    Pisk æggehvider stive og pisk dem forsigtigt i dejen.


4.    Smelt margarine og smør det opvarmede vaffel-jern
med det, bland resten af margarinen i dejen.


5.    Kom cirka 1 dl. dej på vaffel-jernet.


6.    Tag vaflerne af vaffel-jernet når de er blevet gylden
brune, husk at vende dem så begge sider bliver bagt.



Tip
du kan spise vaflerne med f.eks syltetøj, flormelis, sirup, vaniljeis eller lignene.