kanelsnegle

Opskrift

25    stk.



smør                  100 gram.

mælk                       2½ dl.

gær                     50 gram.

æg                            2 stk.

hvedemel          600 gram.

fint kardemomme   2 tsk.

salt                            1 tsk.

sammenpisket æg      1 stk.




fyld



blødt smør      150px gram.

Brun farin      100 gram.

fint kanel      1½ spsk.



køkkenredskaber



el-pisker       KØB HER



1.    Smelt smøret og hæld mælken der i. Rør gæren ud i det. Tilsæt derefter
æg, kardemomme, salt, og hvedemel.


2.    Ældt dejen godt sammen og lad den hæve et lunt sted i cirka ½ time.


3.    Rør smør, farin og kanel godt sammen. tag derefter dejen ud på et
meldryset bord og rul den ud til en friakanted plade (cirka 30 x 50 cm) smør derefter fyldet ud på den.


4.    Rul dejen fra den lange side til en roulade og skær cirka 25
kanelsnegle. Læg sneglene på en bradpande med bagepapir og lad dem efter hæve i 15 minutter.


4.    Pensl sneglene med ægog bag dem i en forvarmet ovn ved
cirka 225 celsius i cirka 11 minutter. tag sneglene ud af ovnene og lad dem køle af.


Tip
    Du kan evetuelt pynte med glasur.